Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Δωρεάν Πρόσβαση σε Ηλεκτρονικές Πηγές λόγω της πανδημίας Covid-19

Περιλαμβάνει χιλιάδες άρθρα και ερευνητικό υλικό ανοιχτής πρόσβασης από τους κορυφαίους εκδότες του κόσμου για υποστήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας του Covid-19. Για πρόσβαση στο έγγραφο ακολουθήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο.

Free Access to Online Databases due to Covid-19

Κατάλογος Βιβλιοθήκης

Ο ηλεκτρονικός κατάλογος (OPAC)  της Βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμος στο ευρύ κοινό και παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης τεκμηρίων που ανήκουν στη συλλογή της Βιβλιοθήκης. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν, μέσω της σελίδας του καταλόγου, σύγχρονες προσωποποιημένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως η ανανέωση δανεισμού, κράτηση τεκμηρίων, ιστορικό δανεισμών, κ.ά.

Βάσεις Δεδομένων

Η πρόσβαση στις ιστοσελίδες ηλεκτρονικών άρθρων και περιοδικών γίνεται μόνο μέσα από IP διεύθυνση εντός του ορίου των διευθύνσεων που ανήκουν στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας της Κύπρου. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει είτε αλφαβητικά ή πληκτρολογώντας τμήμα του τίτλου ενός περιοδικού.

Ψυχολογία – Psychology and Behavioral Sciences Collection
Ανθρωπιστικές Επιστήμες – TLG
Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Project Muse

Συλλογικός Κατάλογος Κυπριακών Βιβλιοθηκών

Ο Σ.Κ.Ε.Α.Β. σε συνεργασία με τις βιβλιοθήκες της Κύπρου, δημιούργησε τον Συλλογικό Κατάλογο των Κυπριακών Βιβλιοθηκών (Σ.Κ.Κ.Β.). Ο Συλλογικός Κατάλογος της Κύπρου στηρίζεται στις υποδομές και την τεχνογνωσία του Σ.Κ.Ε.Α.Β.
Η 1η έκδοση του Σ.Κ.Κ.Β. περιέχει βιβλιογραφικές εγγραφές από 38 βιβλιοθήκες όλων των κατηγοριών (Εθνική, Ακαδημαϊκές, δημοτικές, σχολικές, κρατικές, νοσοκομειακές κλπ.).

Για Πρόσβαση στον Συλλογικό Κατάλογο πατήστε εδώ.

Ανοικτή Πρόσβαση (Open Access)

Ανοικτή Πρόσβαση είναι η ελεύθερη, άμεση, διαρκής και απαλλαγμένη από τέλη και τους περισσότερους περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων διαδικτυακή πρόσβαση σε ψηφιακό ακαδημαϊκό και επιστημονικό περιεχόμενο. Στόχος είναι η ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών, η ενίσχυση της έρευνας και η αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Διεθνείς βάσεις δεδομένων ελεύθερης πρόσβασης

  Βιβλιοθήκη της Θ.Σ.E.Κ

  Η Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής – Εκκλησίας της Κύπρου είναι Ακαδημαϊκή Βιβλιοθήκη ανθρωπιστικής κατεύθυνσης με μεγαλύτερη ειδίκευση στις θεματικές ενότητες της διδακτικής ύλης των Τμημάτων της Σχολής. Αποτελεί οργανικό μέρος και αποφασιστικό συντελεστή του έργου, της όλης λειτουργίας του Ιδρύματος, στο οποίο ανήκει.

  Διεύθυνση

  Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου
  Ισοκράτους 1-7
  Τ.Κ. 1016
  Λευκωσία – Κύπρος
  Email: Library@theo.ac.cy
  Τηλ. : +357 22443055